Az igazi utazás...

Hiába hiszed, hogy felnőtt vagy, hogy "érett" és hogy bármit megtehetsz... Egy olyan utazáson veszel részt, amely a leghosszabb, a legtartalmasabb és a legegyedibb. Csak a Tiéd. A Te UTAD. 

Ha kívülről nézed, egy filmként peregnek a jelenetek. Te vagy a főszereplő. Számos mellékszereplővel találkozol, akik formálják, egyengetik. Akik terelnek, ellöknek, vagy épp letaszítanak és göröngyös útra visznek. Akik felemelnek, kezet nyújtanak és kihúznak a gödörből. A völgy után indulhatsz a hegyre fel, de egy földrengés következtében elnyelhet a végtelen mélység is. 
A Te DÖNTÉSED, hogy merre indulsz. Néha kicsit el KELL süllyedned a mocsárban... hogy értékelni tudd, milyen volt, amikor biztos talajon jártál. 

Utazunk... Állomásokhoz érünk. Minden ÁLLOMÁS egy-egy mérföldkő is egyben. ELSŐ nap az óvodában, remegő térdek, ismeretlen emberek sokasága... olyan elveszett voltál, de aztán megtaláltad a helyed; emlékszel, amikor először lépted át az iskola kapuját? Egy új kezdet, de egyben valaminek a végét is jelentette. Az első egyes... Az első szerelem...Az első csók... Az első alkalom, amikor úgy érezted, a lépcsőház liftje beköltözött a gyomrodba...és nem a lejárt szavatosságú csoki miatt...
Az első csalódás... Az első veszteség... Az első igazi pofon az ÉLETTŐL. Attól a nagybetűstől, amiben csak hittél és bíztál, hogy csakis szép és jó lehet. 

Van, hogy vonattal utazunk, sima, egyenletes síneken. De van, hogy busszal döcögünk, s a kanyarokban azt érezzük, mindjárt felborulunk. Néha hirtelen behúzzuk a féket. Átgondoljuk, lehet-e másképp, vagy jó-e így. Vannak, akik biztatnak, akikbe kapaszkodhatunk, akik hisznek bennünk. És vannak, akik a saját tehetetlenségüket vetítik ki ránk, és rosszindulatuk miatt félresiklik a vonatunk. 
De olyan is van hogy elbukunk. Saját hibánkból. És várjuk a következő vonatot. 

Néha olyan, mintha csak várnánk... Mindig a következőre járatra. Na, majd akkor... 
Közben nem látjuk és nem értékeljük azt az állomást, ahol éppen vagyunk. Nézz körbe. Mennyi szépség, mennyi csodálatos ember vesz körül. Nyisd ki a szemed és ne csak az orrod elé nézz. 

Vedd észre, hogy minden és mindenki okkal érkezik az Életedbe és csatlakozni szeretne a Te utadhoz. 
Az utazás akkor az IGAZI, ha önmagaddal BÉKÉBEN, másokkal BOLDOGSÁG szeled a végtelennek tűnő kilométereket.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez a nap más, mint a többi...

Találd meg a helyed... A döntés.